igazi magyar

Ez az oldal azt hivatott bizonyítani, hogy nem az az igazi magyar, aki hazafiasságát agresszív, kirekesztő, militáns módon hangoztatja. Az igazi magyarok nem a dühöngő árpádsávosok, nem is a vidéket rettegésben tartó bakancsosok és nem is a jól csengő, demagóg retorikába csomagolt barbár, zsigeri antiszemitizmus szónokai. Az igazi magyar nem csak látja a problémát. Nem csak beszél róla. Tesz is ellene. Az igazi magyarról nem a tüntetéseken, utcai balhékon derül ki, hogy az, hanem a hétköznapokban.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Archívum

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Külső feed

Houston we have a problem

Gyakran ismétlődő kérdések, radikális válaszok

2010.03.16. 18:39 | igazimagyar | 2 komment

Gyakran ismétlődő kérdések, radikális válaszok

Kérdés: - Miért utálják mindenhol a zsidókat?

Válasz: - Ismerjük azt a mondást, hogy "akkor is hazudik, ha kérdez" - nos, ez a kérdés ilyen. Miért?

1. Talán őszintébb és szerencsésebb volna, ha az, aki ilyet kérdez, inkább így kérdezné: "miért utálom ÉN a zsidókat", nem pedig ezzel az elkenő, süket dumával, egy megfoghatatlan, sötét massza mögé bújva, álszent tárgyilagossággal. Miért utálod TE a zsidókat? Ha nem tudod, segítek. Olvass tovább.

2. Eleve ezt a kérdést miért teszi fel így bárki? Mert érezhető az abszurditás és az irracionalitás ezzel kapcsolatban.

Miért utál bárki kollektíve egy egész népcsoportot? Őszintén: miért? Nem ismerhetsz egy népből minden egyes embert. Miért gyűlölöd azokat, akikről nem tudsz semmit? Ha a családod akár minden egyes tagja közveszélyes pszichopata lenne, és te egyedül lennél normális, az feljogosítana-e bárkit, hogy téged lelőjön, csak mert tudja, hogy "az az egész család közveszélyes őrült"? Attól még te nem vagy az. Azt mondanád, hadd éljek már.

3. Nem utálják mindenhol a zsidókat.

Vannak, akik nem is tudnak a zsidókról, megint vannak, akik tudják, hogy vannak zsidók és nem érdekli őket, megint mások általában egyenesen pozitíve ítélik meg a zsidóság egészét. Ez a zavaró körülmény a zsidógyűlölők előtt is ismert, úgyhogy azokra, akiket nem értenek, kitalálták a kollektív "zsidóbérenc" kifejezést.

4. Tény ugyanakkor, hogy többen utálják a zsidókat, mint ahogy azt bármi indokolná. Egyetlen más néppel kapcsolatban nem szokták megfogalmazni, hogy minden bajnak ők az okai, ha ők nem lennének, az milyen jó lenne. Tehát valaminek csak kell lenni, mert ha valakit bántanak, akkor annak ő az oka, ez világos...

És itt érkeztünk el a következő ferdítéshez: a kérdésben, ugye, benne van az állítás, mely szerint "mindenhol" és/vagy "mindenki" és/vagy "mindig" utálja a zsidókat. Tehát mind térben, mind időben nézve, találkozunk egy általános zsidógyűlölettel, aminek oka kell legyen, hiszen az nem lehet, hogy mindig is, mindenki és mindenhol, az egész világ, amióta világ a világ, gyűlölje a zsidókat - és ennek a világnak ne legyen igaza.

Hogy is van ez?

Miről is beszélünk? Arról a világról, amelyikben alig telt el év, hogy ne irtották volna egymást az emberek? Amelyik testvérgyilkossággal kezdődött és népirtásokkal folytatódott? Ahol, ha rendőrség nem volna, ki se tehetnéd az utcára a lábadat, mert előbb törnék rád az ajtót, hogy kiraboljanak és/vagy megöljenek? Nézzünk ezzel szembe. A világ GONOSZ. Mindannyian, mindennap találkozunk nagyszerű, szép dolgokkal; a világ szép is, de ha valaki megnézi az esti híradót, bármelyik nap, olyan híreket fog hallani, melyek kizárják annak a lehetőségét, hogy akár a világ működésében, akár az emberi természetben ne legyen ott valami végtelenül sötét. Ez a világ megölte Jézus Krisztust, Szókratészt, Radnóti Miklóst, és azóta is napi szinten öl és hagy megölni olyanokat, akik erre semmilyen módon nem szolgáltak rá. Ennek a világnak semmilyen erkölcsi tőkéje nincsen, ami arra alkalmassá tenné, hogy így hivatkozhatnánk rá. Ha valaki előítéletmentesen megnézi az emberiséget, történelmét és jelenlegi állapotát, és megkérdi azt, miért utálják mindenhol a zsidókat, lehet, hogy arra a következtetésre jut, hogy ez sem nem véletlen, és nem is a zsidóságot minősíti.

5. A zsidók adták a világnak Jézus Krisztust, az egyetlen embert, aki azt állította magáról, hogy Isten és hogy föltámadt, és hogy ellenére annak, hogy a világ és az emberek gonoszak, nem elpusztítani akarja őket, hanem megmenteni. Ezt azóta se tudta a világ se lenyelni, se kiköpni. De, biztos, ami biztos, a felelősöket (értsd: a zsidókat) gyűlöli.

 

Címkék: zsidókérdés

A bejegyzés trackback címe:

https://igazimagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr311844869

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bokortalan Lajtalan · http://facebook.com 2010.03.18. 12:49:56

"...az egyetlen embert, aki azt állította magáról, hogy Isten..."

1. Jézus soha nem állította, hogy isten. Az Újszövetségben semmi ilyesmi nincs.

2. Számos más kultúrában vannak mások, akik hasonlót állítottak magukról/hasonló kijelentést tulajdonítanak nekik, a kijelentés tehát kétfelől is megdőlt.

igazimagyar 2010.03.22. 19:04:49

@Bokortalan Lajtalan: "Bokortalan Lajtalan", mint nyilvánvalóan Bibliát ismerő ember, bizonyára olvasta a következő sorokat: "Felelej meg a bolondnak az ő bolondsága szerint, hogy ne legyen bölcs a maga szemében; ne felelj meg a bolondnak az ő bolondsága szerint, hogy ne légy hozzá hasonló." Mit jelent ez? Azt, hogy nehéz homályos értelmű emberekkel vitatkozni.

Mindazáltal fölhívnám a figyelmét

1. az "és hogy" szókapcsolatra, ami két ízben is szerepel a cikkben. Jézus Krisztus elég sok szempontból teljesen egyedülálló jelenség a világtörténelemben, ezek közül az említett, EGYÜTTESEN értendő (ld. és-hogy) 3 körülmény még csak nem is a legszembeötlőbb. Az, hogy több száz ősi próféciának egy személyben felelt meg, sokkal megdöbbentőbb. Tessék olvasni, figyelmesen, mielőtt kommentelni tetszik.

2. Jézus tényleg nem állította magáról, hogy ő Isten, csak a környezete folyamatosan körülötte, és ő ezt soha nem cáfolta. A hallgatás beleegyezés, mint az közismert. Jézus maga állította viszont, hogy egy az Atyával, aki Isten, és azt, hogy Isten fia, ezért többször meg akarták ölni, pontosan azért, mert - a kommentelővel ellentétben - ők tudták, hogy ez mit jelent (János evangéliuma 5:18).

3. Már csak a kommentelő okulására: Jézus állította magáról, hogy

- a mennyből szállt alá (János evangéliuma 3:13)
- nem ebből a kozmoszból való
- egyeduralkodó (király), a szintén másik kozmoszból való alattvalói meg tudnák akadályozni, hogy őt elfogják (János evangéliuma 18:37)
- ő az egyedüli út Istenhez
- Istent csak ő ismeri, és akinek ő akarja kijelenteni
- ő a Messiás (János evangéliuma 4:26)
- joga van ítélkezni minden egyes ember fölött
- és fog is (Máté evangéliuma 7:23).

Az, hogy valaki elfogadja-e Jézus Krisztust vagy sem, az egy dolog. Az Írás tanúvallomásának Jézus személyével és működésével kapcsolatos tartalmi állításait tudatlanságból meghazudtolni megint más. De Isten, az ő végtelen nagyvonalúságában, a tudatlanság idejét elnézheti (Apostolok cselekedetei 17:30).
süti beállítások módosítása