igazi magyar

Ez az oldal azt hivatott bizonyítani, hogy nem az az igazi magyar, aki hazafiasságát agresszív, kirekesztő, militáns módon hangoztatja. Az igazi magyarok nem a dühöngő árpádsávosok, nem is a vidéket rettegésben tartó bakancsosok és nem is a jól csengő, demagóg retorikába csomagolt barbár, zsigeri antiszemitizmus szónokai. Az igazi magyar nem csak látja a problémát. Nem csak beszél róla. Tesz is ellene. Az igazi magyarról nem a tüntetéseken, utcai balhékon derül ki, hogy az, hanem a hétköznapokban.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Archívum

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Külső feed

Houston we have a problem

Idézet Petőfi Sándortól

2010.03.16. 19:29 | igazimagyar | Szólj hozzá!


Mostanság egyre többet találkozhatunk buszok, metrók, villamosmegállók falán egy nem túl szerencsésen aktualizált Petőfi idézettel. Az idézetet kedves fasiszta honfitársaink a "Mit nem beszél az a német" című, igencsak paprikás hangulatú versből szíveskedtek kiszakítani. A kérdés nem is az, miért van az idézet mellett Simon Peresz fotója, hiszen erre mindenki tudja a választ: a neonáci Jobbik holdudvarához tartozó, intellektuálisan és anatómiailag egyaránt foghíjas, futballhuligán csürhe különös örömét leli abban, ha egy öreg zsidó politikus iránt érzett barbár, gyűlöletteljes ingereit kiváló költőnkre, Petőfi Sándorra hivatkozva artikulálhatja. Mindez tehát nem meglepő.

A kérdés inkább az: a szélsőségesek miért járatják le és tüntetik fel primitív, gyűlölködő csapodárnak Petőfit azzal, hogy imént említett verséből pont azt az egy mondatot ragadják ki, amiben (rá egyébként nem jellemző) trágársággal fejezi ki magát? A járművekre kiragasztott idézet ugyanis így szól: "Foglalod a k***vanyádat, de nem ám a mi hazánkat...".

Jellemző ez a lényáglátás kedves fasiszta honfitársainkra... Tökéletesen meg tudták ragadni Petőfi legfontosabb versének, mondanivalójának, életművének velejét. Gratulálunk!

 

Végezetül pedig álljon itt egy másik idézet Petőfi Sándor "Szájhősök" c. verséből. Mintha előre látta volna a JobbikTV-ben fegyegetőző Zázrivecz Gábort, vagy a mikrofonnál hisztiző Morvai Krisztinát. Telitalálat!


 

 

"Meddig tart ez őrült hangzavar még?
Meddig bőgtök még a hon nevében?
Kinek a hon mindig ajkain van,
Nincsen annak, soha sincs szívében!"
 
 
 
 
El lehet rajta gondolkodi...
 

 

Címkék: vers petőfi morvai hon zazrivecz

A bejegyzés trackback címe:

https://igazimagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr661845045

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása